Velg en sportsreise som din neste ferie

Manger ferier er kun ferier, men det er ingenting i veien for at man kan kombinere ferieturen med andre interesser. For de sportsinteresserte finnes det nærmest uendelige muligheter.

Kanskje den mest vanlige sportsferien er fotballturer til London, Manchester eller Liverpool. Det er ikke langt å fly fra Norge, og som regel klarer man også å få hele oppholdet til en relativt hyggelig pris. Fordelen med storbyer som London, er at de i tillegg til fotball kan by på så uendelig mye mer. Reiser man som familie er det ingenting i veien for å dele seg opp slik at noen får sett fotball, mens resten kan dra på sightseeing. Uansett om man er interessert i museer, shopping eller musikaler, så finner man et stort utvalg i flere av de store, engelske byene.

Fotball finner man selvsagt også utenfor England, men det finnes også en rekke andre spennende sporter man kan prøve ut. USA og Canada er for eksempel perfekt dersom man er interessert i ishockey. NHL spiller i mange av de største byene, og her blir det virkelig topp stemning under kampene. Velg gjerne hjemmebanen til ditt favorittlag, det er ingen tvil om at det er der du vil få de aller største opplevelsene. En tur til for eksempel Pittsburgh, for å se Pittsburgh Penguins, kan enkelt kombineres med andre stopp på østkysten. Byen er for eksempel ikke mer enn togtur unna New York, så her er det mulig å slå flere fluer i én smekk.

Noe annet som har havnet på radaren til mange nordmenn i det siste er surfeferier. Både bloggere, kjendiser og venner legger stadig ut bilder fra opplevelser de har hatt på havet i varme strøk, eller i kalde Nord-Norge. Det er ingen tvil om at en spennende og aktiv ferietur til solfylte Portugal eller vakre Lofoten ligger høyt oppe på listen over ting vi har lyst til å gjøre i 2019.

Hvis du elsker havet og vannsport, men helst ikke har lyst til å bli våt finnes det fortsatt spennende ferier du kan dra på. For deg som liker å holde deg over vannoverflaten kan du dra ut på kano-, padle- eller båtferie for å få en aktiv sportsferie neste sommer. De fleste byer nær havet, eller ved en elv, kan tilby spennende ferier og utflukter på vannet. Det finnes også sportsferier hvor man faktisk deltar selv, og noen av de mest populære involverer riding. Du kan for eksempel reise på tur over Island med islandshest, eller ri fra slott til slott på vinsmaking på den franske landsbygda. For de aller mest erfarne kan flotte turer også kombineres med intensiv undervisning.

I Norge elsker vi skiferier i en slik grad at det sies at nordmenn er født med ski på beina. Skiferier tiltrekker stadig flere tilhengere på grunn av en deilig kombinasjon av sportsaktiviteter, naturopplevelser og ikke minst sosiale sammenkomster på restauranter og afterski. Utvalg av mulige skidestinasjoner bugner av tilbud og spenner seg fra Norges høyeste fjell til snøkledde fjellbakker i Alpene. Det er mulig å finne en skiferie for enhver smak – både budsjettvennlige og mer eksklusive alternativer. Franske Chamonix er et meget populært samlingsted for skiglade nordmenn, og Mont Blanc – Europas høyeste fjell – garanterer de råeste opplevelsene. Men du trenger ikke å dra langt for å stå på ski midt i et svimlende vakkert naturlandskap. I Norge finnes det så mange store skisentre og skianlegg spredd utover landet med bakkene så godt tilrettelagt at de gjør Norge til et skiparadis. En skireise til Trysil, Hemsedal eller Skeikampen byr på flott natur, stor aktivitetsvariasjon og mye moro for hele familien.