EM i kunstløp

EM i kunstløp trekker de beste utøverne fra hele Europa. Hvert land kan bare ha med et visst antall utøvere, og Norge er et av de landene som dessverre bare får ha med én utøver i hver klasse. I 2014 ble konkurransen arrangert i Budapest i Ungarn. I EM 2014 deltok Anne Line Gjersem og Sondre Oddvoll Bøe for Norge. Anne Line Gjersem er Norges beste kunstløper, og tok en nittendeplass i årets VM. Hun gjorde et par feil, men viste god kampvilje og fikk over 5 på alle programkomponenter.

Sondre Oddvoll Bøe endte på tjuefemteplass, som også var en god plassering. Han imponerte alle, og satte ny personlig rekord i kortprogrammet. Han var bare én plass fra å være kvalifisert til friløpet, der de tjuefire beste får delta. Det norske laget var veldig fornøyd med innsatsen.

Anine Rabe er også en god norsk kunstløper, men ettersom Norge bare kan ha med én løper i EM, er det kamp om denne plassen. Neste EM arrangeres i Stockholm i 2015. Konkurransen varer fra 26.januar til 1.februar. De norske deltakerne kommer nok til å ha ganske høye odds, men på en god dag kan de norske løperne overraske. Forhåpentligvis kommer de blant de tjuefire beste, slik at de er kvalifisert til friløpet. Det er i hvert fall mange nordmenn som heier på dem.

Julia Lipnitskaia fra Russland vant EM i 2014, og kommer nok til å være én av de topprankede før neste EM. Seieren på herresiden i 2014 gikk til spanske Javier Fernández. Både han og de to russerne Sergei Voronov og Konstantin Menshov kommer nok til å ha lave odds. Også i parløp er det antakelig de russiske utøverne som kommer til å ha lavest odds, og bli regnet som favoritter før EM 2015 starter.