Andre sportsgrener på is

De mest kjente sportsgrenene som foregår på is er nok i første omgang hockey og kunstløp. Likevel er det langt flere grener som utøves på dette underlaget enn vi kanskje skulle tro. Det er også noe som heter Ringette og Rinkbandy, dette er grener som spilles med kølle, nesten som ishockey. Bob, Rodel og Skeleton er forskjellige såkalte kjelkesporter som gjennomføres på isbelagt underlag.

I tillegg har man selvfølgelig de noe mer kjente sportene lengdeløp, kortbaneløp og maraton som foregår på isbaner med spesielle løpsskøyter. Curling er en spesiell presisjonsport på is som har mange tilhengere. Rullestolcurling og kjelkehockey er egne paralympiske grener for personer som er bevegelseshemmede.

Det er også verdt å nevne at isseiling er en sportsgren som er populær hos de som liker fart og adrenalin. Her seiler utøverne i spesielle kjelker med seil som kan oppnå så mye som 3-4 ganger vindens hastighet. Dette kan også gjøres med skøyter istedenfor kjelker. Sist men ikke minst skal man heller ikke glemme motorsport. Hvert år arrangeres det flere is-race på sjø eller preparerte baner, hvor deltakerne kjører med spesielle dekk med ispigger. Herunder inngår bil, crosscart, shortcar, crosser og firehjuling. Det arrangeres også vinterrally, som kjøres på vinterveier med både snø og is.